How is Mylo made

Mylo is entirely hand made by me. The fabric is 100% cotton filled with flax-seeds, and lavender. Once it is made washing is not recommended. The fabric used is cleaned chemical free and steam ironed before cutting, in order to meet your skin the cleanest way once you take it out of the box.

A Mylo teljes egészében saját kézzel készül. Anyaga kizárólag 100% pamut, a töltelék lenmag és levendula, illetve kérésre készülhet borsmetna, vagy illat nélkül változatban is. Mivel kész állapotban mosása már nem javasolt, a felhasznált textília mind vegyszermentesen (mosódióval) tisztított, szabás előtt gőzzel vasalt,  hogy a dobozból kivéve, bőröddel a lehető legtisztábban találkozhasson.  Miért levendula?
A moly nem bírja, a molyt mi nem bírjuk, a levendulát szeretjük. Levendula természetesen mindenkit szeret. De vajon a moly szeret minket? Vagy csak a ruháink miatt van velünk?
Bárhogy is alakul ez a mi-moly-levendula háromszög, a lényeg most csak a levendulán és ránk gyakorolt számtalan pozitív hatásán van. Az eredetileg a földközi –tenger vidékéről származó gyógynövényt már az ókorban is szívesen használták fájdalomcsillapításra, a középkorban pedig Boldogasszony növénynek is hívták, amely elűzi a tisztátalan gondolatokatJ. Gyógyhatása azóta már bizonyított. Magas illóolajtartalmának köszönhető jellegzetes illata fájdalomcsillapító, nyugtatóan hat a központi idegrendszerre. Sikerrel alkalmazzák migrénes fejfájás, alvási nehézség kezelésére, de használatát depresszív kedélyállapotok, stressz és általános levertség kezelésére is ajánlják.

Miért lenmag?
A lenmagot gyógyító, egészségmegőrző hatása miatt széles körben alkalmazzák a népi és modern orvoslás területén egyaránt. Rendszeres fogyasztásának számtalan, bizonyítottan áldásos hatására – mivel a Mylo nem élelmiszer, se gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény – most nem térnék ki, viszont a belső felhasználása mellett, külsőleg régóta használják remek fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatása miatt. Apró fényes magjai a szemre kellemes súllyal nehezedve veszik fel az arc formáját, miközben magas olajtartalma segíti a levendulát illatának hosszantartó megőrzésében és óvja kiszáradástól.